Részletek
Alkalmazása:
Az anyagot 10-20-szoros vízmennyiségben, vagy mustban kell feloldani és egyenletesen szétterítve a cefréhez, musthoz, vagy gyümölcsléhez adagolni.
Borkészítéskor:
A kezelés időtartama 1-2 óra (!).
A kezelési hőmérséklet optimuma 20 C fok.
Hűvösebb időjárás esetén a kezelés időtartama 3 óra is lehet.
Az enzim hatását folyamatosan figyelni kell és a kívánt eredmény elérése után a préselést azonnal meg kell kezdeni!
Adagolás:
1-2 g/100 liter, így a 10 ml, kb. 600-1200 liter cefréhez elegendő.
A Zimopec túladagolása, illetve a kezelési idő meghosszabítása a szőlőcefre elpépesedését okozhatja!
Pálinkacefrék készítésekor:
A gyümölcsöket feltétlenül magozzuk ki!
A Zimopecet a kifőzés előtt legalább 2-3 nappal a cefréhez kell adagolni.
Adagoláskor és az azt követő napon javasolt a cefre alapos átkeverése.
Adagolás:
Bogyós gyümölcsöknél (pl. málna): 1-2 gr / 100 liter
Csonthéjasoknál (pl: cseresznye, barack, szilva): 2-3 gr / 100 liter
Alma és birs esetén: 4-5 gr / 100 liter
Kiszerelés: 10 ml
A borászati kezelőanyagok bevizsgált eredetű készítmények. Alkalmazása előtt olvassa el alaposan a leírást, ahol az adagolás mértékét is megtalálja.